Σάμος...ένα μυστικό για να ανακαλύψετε!

Η Σάμος είναι ο τόπος γέννησης του Έλληνα φιλόσοφου και μαθηματικού Πυθαγόρα, από τον οποίο πήρε και το όνομά του το Πυθαγόρειο Θεώρημα, του φιλόσοφου Επίκουρου και του αστρονόμου Αρίσταρχου του Σάμιου, του πρώτου ανθρώπου που πρότεινε ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο. Ανήκει στο συγκρότημα των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την τουρκική ακτή.

Αν σας ενδιαφέρει η εξερεύνηση της φύσης και της ιστορίας, το νησί της Σάμου είναι η ιδανική επιλογή για τις διακοπές σας. Θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε πολλά όμορφα μέρη, ξεκινώντας από την πρωτεύουσα της Σάμου, το Βαθύ, και άλλα γραφικά και παραδοσιακά χωριά, όπως οι Μανωλάτες, οι Βουρλιώτες (γνωστό χωριό για την παραγωγή κρασιού), το Πυθαγόρειο και το Κοκκάρι, τις πιο διάσημες τουριστικές περιοχές και πολλά άλλα.

Ανακαλύψτε το συνδυασμό από τα καταπράσινα τοπία με τις υπέροχες παραλίες με τα καθαρά και γαλαζοπράσινα νερά και τα εντυπωσιακά μνημεία. Γευτείτε και απολαύστε τις νοστιμιές του νησιού και το περίφημο τοπικό κρασί που παράγεται στη Σάμο από την αρχαιότητα.

Αν σας αρέσει να περπατάτε, αυτό είναι το ιδανικό μέρος, καθώς υπάρχουν πολλά μονοπάτια που οδηγούν σε πολύ όμορφα μέρη. Η Σάμος είναι ένα νησί που προσφέρει μεγάλη ποικιλία από υπαίθριες δραστηριότητες καθώς με τα πυκνά δάση της, τα απομακρυσμένα γραφικά χωριά, τα φυτά, τα βότανα και με την ιδιαίτερη πανίδα της αποτελεί ένα από τα πιο κατάλληλα νησιά για πεζοπορία σε ειδικά οργανωμένα μονοπάτια.

Συλλογή